PointlineZusatz_weiss

De flexible CAD/CAM oplossing van het ontwerp tot aan de productie

 

 

 

CREATIEVER, EENVOUDIGER, SNELLER

Met PointLine3D maakt u snel en eenvoudig presentaties die indruk maken op uw klanten. Emoties worden opgewekt, en uw klant krijgt een goed beeld van dat wat u bedoeld met het ontwerp. PointLine3D ondersteunt u op deze manier met het verkopen van uw projecten.

Dankzij de uitgebreide functionaliteit en de duidelijke begeleiding bij de commando's, zijn ook complexe ontwerpen eenvoudig te realiseren. PointLine beschikt over uitgebreide bibliotheken, van meubilair en variabele kasten tot aan het benodigde beslag. Dit alles maakt PointLine tot een krachtig en snel te leren en daarom efficiënt CAD-programma.

Met het geïntegreerde renderprogramma CaddFoto maakt u van uw ontwerp foto-realistische afbeeldingen of animaties. Effecten zoals schaduw, reflectie, glas en materiaal structuren worden in een mum van tijd realistisch weergegeven.

Van de 3D tekening maakt u aanzichten en doorsneden die u kunt voorzien van bemating, arceringen en eventuele technische details. Deze aanzichten, doorsnedes en eventueel ook 3D plaatjes, plaatst u op een papierformaat naar keuze. Dit vel papier wordt automatisch voorzien van uw onderhoek, waarin de diverse gegevens ook automatisch ingevuld kunnen worden.

3D ONTWERPEN

3D PointLine CAD tekening keuken, interieurIn PointLine 3D ontwerpt u vanuit een aanzicht of in het 3D model, uw meubels en richt u de ruimte in. Alle bewerkingen zijn in alle aanzichten mogelijk, u kiest eenvoudig vanuit welk aanzicht voor u het makkelijkst werkt. Een ruimte inrichten doet u meestal vanuit het bovenaanzicht; tekenen van een kastfront in het voor- of zijaanzicht. Het 3D projectievenster toont ogenblikkelijk het resultaat. Wijzigingen die u uitvoert in het ene aanzicht worden ook direct in andere aanzichten verwerkt.

Een groot aantal aan de praktijk ontleende commando's helpen u bij het tekenen van de meest uitdagende ontwerpen. Iedere getekende vorm kunt u later in een ander ontwerp weer gebruiken en eventueel aanpassen.

In de 3D tekening kunt u de lichtbronnen reeds positioneren, zelfs de symbolen uit de verlichting bibliotheek worden direct als lichtbron herkend. Ook de reeds bekende materialen kunnen in de tekening al toegekend worden.

FOTOREALISTISCH PRESENTEREN

Vanuit PointLine kunt u de 3D-tekening direct in het geïntegreerde renderprogramma CaddFoto openen. De positie van de camera, de reeds geplaatste lichtbronnen en de reeds toegekende materialen worden overgenomen.

Middels Drag & Drop kunt u uit de materiaalbibliotheek het gewenste materiaal in de tekening op het gewenste object slepen. Afhankelijk van de gekozen instelling worden alle objecten met dezelfde kleur met het materiaal voorzien, of losse objecten of vlakken.

De daglichtberekening berekent het daglicht dat door de ramen naar binnenkomt. Samen met de door u geplaatste lichtbronnen, is een sfeervolle afbeelding het indrukwekkende resultaat. Met enkele muiskliks kunt u achteraf een dag-, avond- of nachtsituatie presenteren.
Ook kunt u door het aangeven van een pad een animatie laten berekenen.
Tenslotte kunt u ook nog een panorama laten berekenen. Dit is een bestand waarmee u rond en door de ruimte kunt kijken, zonder dat daar het programma voor nodig is. Dit bestand kunt u ook aan uw klant meegeven, zodat hij het thuis nog eens kan bekijken.

POINTLINE CAD IS ALTIJD COMPLEET

De onderdelen van het complete PointLine pakket:

 • 3D

  3D/2D tekenprogramma

  voor het 3D ontwerpen en maken van maat- en werktekeningen.

 • bibliotheek

  Omvangrijke bibliotheek

  met onder andere variabele kasten, fronten, beslag van verschillende leveranciers, verhuurmeubels, enz.....

 • render

  CaddFoto Renderer

  in enkele muisklikken naar een overtuigende presentatie.

 • materiaal

  Materiaalbibliotheek

  uitgebreide bibliotheek met materialen van diverse leveranciers.

 • thuis

  Thuislicentie

  Voor 's avonds en in het weekend

BRANCHES

PointLineCAD is een tekenprogramma dat vooral in de houtverwerkende bedrijfen wordt toegepast. Hieronder vindt u een overzicht van de brances waar PointLine o.a. wordt toegepast.

Interieurbouw

Iedere interieurbouwer heeft regelmatig te maken met hetzelfde probleem: de klant kan de 2D tekening niet "lezen" en begrijpt daar door niet wat ik bedoel met het ontwerp. Met het PointLine tekenprogramma kunt u uw klanten het ontwerp laten beleven. Zij zien meteen de voordelen van uw ontwerp door de overtuigende presentatie. Ontwerp uw meubels direct in 3D en gebruik standaard elementen uit de bibliotheek. Als het ontwerp klaar is voorziet u het van materialen uit de uitgebreide materiaal-bibliotheek en is het ontwerp klaar om gepresenteerd te worden.

Standbouw

In de standbouwwereld draait alles om de presentatie en snelheid. Voor u is het dan ook van belang dat u uw project zeer snel kunt tekenen en overtuigend kunt presenteren. PointLine kan u daarbij helpen. Ontwerp uw stand direct in 3D, voeg eventueel verhuurmeubilair toe uit de bibliotheek, met een paar klikken berekend u een mooie presentatie of laat u uw klanten zelfs door de stand lopen. Ook de 2D technische tekeningen komen uit het 3D ontwerp en zijn met behulp van de vele slimme tools snel te maken. Tot slot kunt u van de afgeronde tekening ook nog eenvoudig een stuklijst uitdraaien. Dus ook voor u als standbouwer is PointLine het juiste tekenprogramma.

Keukenbouw

Met de standaard aanwezige keukenbibliotheek, tekent u in een handomdraai iedere gewenste keuken. Van modern tot klassiek, van minimalistisch tot landhuisstijl. De modules uit de keukenbibliotheek zijn gekoppeld aan het programma 3DGenerator. Alle componenten kunnen dus niet alleen in iedere afmeting ingevoegd worden, maar ook gewijzigd worden in materiaalgebruik, constructievorm, type ladegeleiders en scharnieren, enz.
Daarnaast kunt u met de eenvoudige tekencommando's van PointLine, zelf lijstwerk, werkbladen en andere afwijkende objecten toevoegen.

Winkelinrichting

Voor de winkelinrichter is het maken van een eigen bibliotheek en het gebruiken er van, zeer belangrijk. Ieder object dat u zelf getekend heeft of via het internet bij een leverancier gedownload hebt, kunt u zeer eenvoudig toevoegen aan uw eigen bibliotheek. Alle componenten uit de bibliotheek kunnen tijdens het invoegen in de tekening, in alle richtingen gedraaid en gespiegeld worden, of bijvoorbeeld uitgericht worden aan een schuine wand.
Vanzelfspreken geeft de stuklijst u een overzicht van alle gebruikte componenten met hun afmetingen.

Overige

Hoewel PointLine eigenlijk gemaakt is voor de houtverwerkende bedrijven, wordt het programma, zeker de 2D versie, in zeer diverse gebieden ingezet. Met PointLine worden onder andere; werkplaatsen ingericht met machinies en afzuigsystemen, zonnepanelen gepland, betonnen en stenen aanrechtbladen getekend, elektraplannen getekend, bijzondere trappen gemaakt, enz.

IMPRESSIES

Informatie aanvraag

Wilt u meer informatie over onze producten, diensten en opleidingen?
Neem dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Adres

Panovenweg 1
5708 HR Helmond

Contact

Tel: +31 492 82 01 08
E-mail: info@borm-nederland.nl

privacy verklaring